Blog

Vanaf zaterdag 2 tot en met 5 maart is het weer zo ver… CARNAVAL! Waar ga jij carnaval vieren? We hebben een paar leuke carnavalsactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Oeteldonk (’s Hertogenbosch)

Het hoogtepunt van het jaar is voor Bosschenaren uiteraard carnaval. Het motto in Oeteldonk in 2019 is: Oeteldonk leeft! Onder dit motto zal Oeteldonk carnaval vieren.
Een saamhorigheidsmomentje in Oeteldonk, dat is toch wel de onthulling van Knillis. Door deze onthulling wordt Den Bosch officieel omgetoverd tot Oeteldonk. Dit kun je toch wel een fantastische aftrap van carnaval noemen. Wil je hierbij zijn? Zorg dat je op vrijdag 1 maart op de Markt bent.

Lampegat (Eindhoven)

Eindhoven de gekste! Zeker met carnaval is dit een toepasselijk uitspraak. Het middelpunt zijn toch wel de festiviteiten op de ‘Mert’. Er staat een grote feesttent waar de gehele carnaval voor jong en oud van alles te beleven is. ‘Zotte zaterdag’ is de traditionele dag voor de optocht. ‘Zoalige zondag’ op deze dag wordt de carnaval bij de kinderen met de paplepel ingegoten.

Kruikenstad (Tilburg)

Op vrijdag barst carnaval los met kroegendwèèltocht. Hoewel de carnaval officieel op zaterdag begint, nemen veel Kruiken en Kruikinnen het voortouw en trappen carnaval af tijdens de Kroegendwèèltocht. Dit is zeker een ‘moet je een keer meegemaakt hebben’ gevalletje!

Kielegat (Breda)

Er staat weer een heerlijk vol programma klaar voor ut Kielegat. Het hoogtepunt is De Grote Optocht van Breda. Dit wordt vaak de mooiste optocht van Nederland genoemd. De start op maandag 4 maart om 12.49 uur. De kinderoptocht, de Brakkensliert, is op zondag 3 maart en zal starten om 13.30 uur. Carnaval zal gevierd worden onder het motto ‘Da Ziede Zo’.

Mestreech (Maastricht)

In Maastricht gaat de carnaval letterlijk knallend van start. Op carnavalszondag wordt op ’t Prinselek Pelies de prinselijke vlag gehesen. Vervolgens volgt het inschieten van carnaval door 11 schoten te lossen met het ‘Momus kanon’ en het hijsen van het ‘Mooswief’ op het Vrijthof om 12.11 uur. Aansluitend start om 13.33 uur de grote carnavalsoptocht door de binnenstad van Maastricht. Het is al een prachtige stad, maar met carnaval wil je nooit meer naar huis!

Carnavalsartiest boeken

Het kan natuurlijk zijn dat je deze festiviteiten niet bij kunt wonen, omdat je zelf carnavalsfestiviteiten organiseert.
Ben je nog opzoek naar een carnavals-, schlager- of oktoberfest-artiest voor jouw evenement? Bij schlagerartiest.nl zijn we gespecialiseerd in deze categorieën. Neem een kijkje op onze website voor verdere informatie. Je kunt ook direct mailen of bellen. Persoonlijk contact staat bij schlagerartiest.nl hoog in het vaandel!