Blog

Je kent het vast wel Oktoberfest München. Deze feesten vinden al plaats sinds 1810 in München (Duitsland) toen Kroonprins Ludwig trouwde met Prinses Theresia van Seksen-Hildburghausen. Oktoberfest is zo populair dat vanuit alle uithoeken van de wereld mensen Oktoberfest München bezoeken.

Hoe wordt Oktoberfest München gevierd

Het festival gaat sinds 1887 van start met een optocht onder leiding van de stadsmascotte – genaamd de Münchner Kindl – gevolgd door de huidige burgemeester met versierde paardenkarren. Muzikale bands verzorgen voor nog meer Oktoberfest sfeer in de optocht door middel van hun optredens.
In 1950 hebben ze een extra draai aan het festival gegeven. Gestart met 12 geweerschoten om 12.00 uur waarna het eerste vat bier wordt getapt “O’Zapft is!”. De eerste liter bier wordt overhandigd aan de Minister president van de staat Beieren.
Het bier is een belangrijk onderdeel van de Oktoberfeesten. In München moet het dus ook aan bepaalde eisen voldoen. Enkel 6 brouwerijen voldoen aan deze eisen. Onder wie: Augustiner-Bräu, Löwenbräu, Spatenbräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Paulaner en Staatliches Hofdbräu-München.

Oktoberfeesten in Nederland

Wereldwijde bierdrinkers zijn door het festival in München geïnspireerd. Ook in Nederland worden bierfeesten georganiseerd. De Oktoberfeesten worden door heel Nederland gevierd. Er volgen drie voorbeelden van populaire oktoberfeesten uit Nederland.

Oktoberfeest band boeken

Uiteraard zijn er veel oktoberfeest acts te boeken. Je kunt met name Oktoberfeest bands boeken, maar ook Oktoberfeest artiesten. Schlager Artiest biedt een breed aan bod. Je kunt bij ons acts boeken voor een festival, maar ook voor een privé feest. Denk er eens aan om Anton aus Tirol te boeken, Hüsche Hüb boeken, Lustige Ludje boeken, Hossa Hossa Hossa boeken en nog veel meer!

Wil je graag meer informatie over het boeken van oktoberfeest bands en artiesten? Onze medewerkers helpen je graag zoeken naar de act die bij jou past! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.